Oranje gevoel in Granada
Door: Annick Janssens
Blijf op de hoogte en volg Annick
02 Mei 2008 | Spanje, Granada
Holaaa!
Was t idd wel eens met mijn boze stalker dat er toch eens per maand een berichtje moet verschijnen dus bij deze....
Hier gaat alles goed! Ik heb wederom weer eens een lang weekend vrij omdat er allemaal feesten zijn hier...zaterdag is er la fiesta de la cruz....ben benieuwd...weet eigelijk niet precies wat t inhoud..t enige is dat er overal op straat enorme kruizen worden geplaatst met een hoop bloemen..en dat het die dag een groot feest is...en aangezien eddie vanavond aankomt wordt t dubbel feest!
Afgelopen maand was mijn laatste maand school...heb nu redelijk de grammatica gehad dus nu moet ik het alleen praktijk brengen...gaat opzich wel prima...want praat veel spaans met mijn huisgenoten enzo! Maar blijft moeilijk met de 4 verleden tijden die ze hier hebben!
Verder heb ik deze maand ook wat uitstapjes gedaan...
t eerste weekend ben ik een dagje gaan skieen met elena (één van mijn huisgenootjes) in de sierra nevada...een gebergte halfuurtje van granada...was erg geslaagd...hadden prachtig weer! De sneeuw was geen top kwaliteit maarja was leuk dagje!
Afgelopen weekend ben ik een dag naar Cordoba geweest met mn twee huisgenoten, caitlin (amerikaans vriendinnetje) en margarita (oosterijks vriendinnetje)...was erg mooie stad..de mezquita was erg indrukwekkend! En wederom zat t weer mee! denken jullie natuurlijk dat t weer mee zit...maar dat is niet altijd zo...we hebben meer dan een week regen gehad deze maand! echt balen! de spanjaarden me allemaal verbaasd vragen waarom ik geen paraplu had....tja dat is niet t eerste wat ik in mn koffer stop als ik naar spanje ga:O
anyway verder hebben we weer veel dinertjes gehad bij ons thuis met grote groepen! altijd erg gezellig...elke week wordt er dan gekookt door een land..dus heb al heerlijk italiaans, tsjechisch, en oosterijks/duits gegeten....nu vragen ze allemaal wat dan lekker nederlands gerecht...dus als iemand ideeen voor me heeft???;)
Verder heb ik me afgelopen weekend goed vermaakt...vrijdag avond had ik een afscheidfeestje van wat amerikaanse vriendinnetjes en zijn we naar camborio geweest...een club met prachtig uitzicht op t alhambra...meen dat t 7 uur ofzo was toen ik terug naar huis liep...dus zaterdag heb ik rustig in mijn bedje doorgebracht! Voor de rest ook btje geleerd want dinsdag had ik mijn allerlaatste toets spaans...ging opzich volgens mij wel!
En woensdag heb ik zelfs nog een beetje koninginnedag gevierd hier...wat nederlanders hadden een feestje georganiseerd een kroeg dus was erg gezellig! Alles oranje en heerlijke nederlandse muziek! Mn huisgenoot wist niet wat der overkwam toen ik der mee naar toe nam!
En nou ga ik lekker van t zonnetje genieten en de aankomst van mn broertje afwachten!
Ik zal kijken of ik t volgende weekje binnen een maand kan plaatsen:P;)
Dikke kus voor jullie allemaal!
Verder heb ik deze maand ook wat uitstapjes gedaan...
Ik zal kijken of ik t volgende weekje binnen een maand kan plaatsen:P;)
Dikke kus voor jullie allemaal!
02 Mei 2008 - 12:38
Marloes:
Heee lieve nickjeee!!
Even zo een berichtje plaatsen.. aangezien we beetje naast elkaar heen aan het bellen zijn;) Maar ik blijf het proberen.. dus dit weekend zit jij aan je telefoontje gekluisterd:P Maar meis, heerlijk om te lezen dat je je zo goed vermaakt..!! Ben jaloers! Weet je al wanneer je terug komt op nederlandse bodemmm?? reden voor een knalfeest lijkt me! Kusjeeee, Marloes -
02 Mei 2008 - 13:17
Ima:
Heeeyyy Annick!!!
Klinkt allemaal goed zeg :) feestje hier feestje daar!! zo mag ik het horen. hahaha en koninginnedag lijkt me wel grappig in spanje! Super veel plezier met edzard! Kusje Ima -
02 Mei 2008 - 14:17
M:
Je broer op het vliegveld afgeleverd en nu maar afwachten of ie in Marokko of Granada zal eindigen........veel plezier samen xxxxxxxxxxnamens het thuisfront, wordt wel leeg hier... -
02 Mei 2008 - 15:51
Sanne:
Kan eindelijk zonder jaloezie lezen dat je goed weer hebt! Net heerlijk in het vondelpark gestudeerd samen met Floor en zometeen een lekkere italiaanse pasta uit mijn kerstcadeau, heerlijk..
Hoop dat edje goed aankomt en laat m maar lekker zien hoe het is om in je eentje de wereld door te toeren!
Un beso grande y un abrazito chiquito (que todavia no me gusta...) -
02 Mei 2008 - 22:45
Saab:
Haaa Nickje
Superleuke verhalen weer. echt fijn dat je het zo naar je zin hebt. haha kan me voorstellen dat je geen paraplu meeneemt nee. hier in NZ begint het winter te worden dus koud en regen! Joy. heel veel plezier nog, tof dat eddie komt! xxxxx -
04 Mei 2008 - 13:51
Gelukkige Stalker:
Mijn dag kan niet meer stuk nu je eindelijk weer wat van je hebt laten horen! -
09 Mei 2008 - 20:59
Frans En Jeanne:
Hoi Annick.
Even een tip voor een Nederlands gerechtje: Limburgse asperges met ham, eieren, nieuwe aardappeltjes en gesmolten boter!!!!
Je hebt het goed naar je zin zo te lezen. Het is daar dan ook geweldig mooi. Jammer van de regen, maar nu is het weer mooi. Wij hebben er een weekje Frankrijk op zitten. Was geweldig.
Geniet jij nog maar volop en we horen van je.
Liefs en dikke kus van ons. -
16 Mei 2008 - 20:38
Corine Joosten:
Hallo Annick,
Veel plezier met Oma en je moeder!
Tante Corine -
25 Mei 2008 - 07:43
Bijna Boze Stalker:
Moet ik je eraan herinneren dat wij graag weer een berichtje van je zien over alle bezoeken die je hebt gehad van al die waanzinnige mensen?! -
07 Juni 2008 - 09:40
Boze Stalker: